©Leif Johansson, Xrayfoto AB
©Leif Johansson, Xrayfoto AB

Barer, pubar och klubbar

 

 

Här guidar vi er till Lunds barer, pubar och klubbar. Oavsett om du ska ta en afterwork med kollegorna eller träffa gänget för en god öl har Lund något att erbjuda. 

 

Välj mellan klassiska ställen som är influerade av brittiska pubkulturen eller mer moderna inneställen. 

 

 

Café Ariman 

Kvällstid blir Café Ariman en skön och avslappnad bar med fullständiga rättigheter. Staropramen på fat, en massa maltwhisky, glassiga drinkar, stor stark, lättöl… Café Ariman har det mesta. 

Kungsgatan 2 
+46 (0)-46 13 12 63 
www.ariman.se
Facebook | Instagram 

Gloria's

Ända sedan september 1989 har Glorias Bar & restaurang försett Lundabor med god mat, kall öl, direktsänd sport och dansant musik. Välkommen du också! 

Sankt Petri Kyrkogatan 9
+46 (0)46-15 19 85 
www.glorias.se
Facebook |

Harrys

Harrys Pub & Restaurang hittar ni mitt i centrala Lund, precis bredvid järnvägsstationen.Varje vecka arrangerar de olika evenemang såsom afterwork, Livemusik, visning av större sportevenemang och musikquiz.

Bangatan 6
+46 (0)46-30 70 00
www.harrys.se/restauranger/lund/
Facebook Instagram 

Hercules Bar 

Herkules är Stortorgets Restaurangs syskonbar. Här finner du ett varierat utbud av öl och vin samt ett stort utbud av spritdrycker från världens alla hörn. Flera kvällar i veckan spelar deras dj's sin favoritmusik. På sommaren finner du även en stor uteservering. 

Stortorget 1
+46 (0)46-13 92 93 
www.stortorget.net
Facebook |

Inferno

Mysig pubmiljö nära Lundagård. Välj bland ett brett ölsortiment - upp mot 200 olika ölsorter och cider. Ibland har de även levande musik om kvällarna.

Paradisgatan 1
+46 (0)46-285 02 80
infernobar.se
Facebook | Instagram

John Bull

Brittisk pub som grundades redan för 20 år och som idag samlar människor från alla samhällsgrupper och från alla kulturer i världen genom att erbjuda bra mat, god dryck och härlig musik. 

Bantorget 2
+46 (0)46 - 14 09 20
www.johnbull.se 
Facebook |

O´Learys 

O´Learys är restaurang och sportbar i centrala Lund som erbjuder mat med inspiration från stora delar av världen men med en amerikansk touch. Passionen för sport, de gröna väggarna, den avslappnande känslan, den traditionella amerikanska maten, traditionerna, det innerliga och äkta det är den röda tråden som håller samman O’Learys.

Klostergatan 14B 
+46(0)46-12 11 21
www.olearys.se/lund
Facebook |

Shotluckan 

Shotluckan erbjuder ett nittiotal egenkomponerade shots som inte går att få någon annanstans och som alla innehåller någon typ av historia, klurig gåta, gästinteraktion eller någon typ av show. Shotluckan serverar har även matservering där maten är integrerad i shotkonceptet och består av sushi och sous vide och asiatiska smårätter!

Kungsgatan 2 C 
+46 (0)704- 015 897
www.shotluckan.se 
Facebook |

Stortorget Restaurang 

Redan från starten 1992 blev Stortorget en given mötesplats i Lund. Idén är fortfarande lika enkel: god mat, avspänd miljö, trivsam stämning och bra musik, men framförallt, en plats att mötas på. I baren hittar du ett stort dryckesutbud med drinkar som speglar den moderna barscenen samt öl och vin från de mest aktuella ölbryggarna och vinmakarna. Från köket kan du beställa enkla rustika rätter med hög igenkänningsfaktor, bra kvalité och mycket nostalgi. Detta bygger naturligtvis på att de lagar all mat från grunden med bra råvaror, inga tillsatser och efter säsong.

Stortorget 1
+46 (0)46- 13 92 90 
www.stortorget.net

The Bishop Arms 

The Bishops Arms koncept är att erbjuda en bred publik möjlighet att träffas över en öl och en måltid i en trevlig engelsk pub-miljö. The Bishops Arms erbjuder marknadens bredaste sortiment av öl och single malt whisky. Sortimentet i kombination med en kunnig personal bidrar till en ökad kunskap om de drycker som serveras och skapa intresse för dryckes-kultur med kvalitet. The Bishops Arms serverar även vällagad mat till rimliga priser.

S:t Petri Kyrkogatan 7 
+46 (0)46-14 90 80 
www.bishopsarms.com