©Anna Envall Lundberg
©Lunds Domkyrka

Drop in-vigsel 2016

 

Hann ni aldrig med att gifta er eller är tanken på ett stort bröllop bara för mycket? Nu kan ni säga ”ja” till varandra, spontant och enkelt, i Domkyrkan den 30 april mellan klockan 12.30 och 17.00.

 

 

Här hittar du all information om hur vigseln går till och även tips på trevliga restauranger och hotell som kan göra dagen extra romantisk!

Så går det till...

Allt som behövs är en hindersprövning, giltiga legitimationer och ring/ringar. Tänk på att göra hindersprövningen hos Skatteverket i god tid, den gäller i fyra månader. Resten ordnas på plats i kyrkan. En av er bör vara medlem i Svenska kyrkan ‑ är ni inte det, kontakta Lunds Domkyrka.

Innan vigseln håller prästen ett kort vigselsamtal med er, då finns också chans att välja texter och solosång. Vigseln sker sedan enligt Svenska kyrkans ordning, läs mer om hur det går till här. Om ni sedan tidigare har gift er borgerligt är det också möjligt att få äktenskapet välsignat.

Bröllopsgäster är välkomna till kyrkan, men det går precis lika bra att komma själva eller med bara den närmaste familjen. Vigselförrättare, musiker, solist samt vittnen finns på plats. Självklart är vigseln kostnadsfri och öppen för både sär- och samkönade par.

Domkyrkan har tidigare arrangerat drop in-dop, men i år är det första gången som drop in-vigsel erbjuds.

Har ni frågor vänligen kontakta:
Josefin G Johansson, präst, josefin.g.andersson@svenskakyrkan.se, 046-35 87 47
Emilie Ekelund, kommunikatör, emilie.ekelund@svenskakyrkan.se, 046-358738

 

Romantiska Hotellerbjudande

Skäm bort den du älskar med en romantisk vistelse på slott eller spa. För den som hellre föredrar storstan kan ni istället boka våra romantiska hotelpaket med till exempel mousserande vin och röda rosor på rummet.  

 

Fr. 2950 SEK/person

The Lodge 

 

På en av Skånes högsta punkter reser sig The Lodge. Deras läge är unikt med en fantastisk utsikt över det böljande landskapet i väster och den naturupplevelse som skogen ger i öster. Hela The Lodge är byggd i New England-stil och strävar efter att vara annorlunda och unika i både stort och smått.

 

Weekend de luxe

Efter incheckning väntar en kyld flaska mousserande vin och utsökta tryfflar på rummet. Ni bjuds på Afternoon Tea eller Tapasbuffé i loungen och sedan väntar tillgång till Spat där utomhusjacuzzis, en välgörande 25 minuters behanling och milsvid utsikt är några av ingredienserna. På kvällen serveras en underbar 4-rätters middag i restaurangen inkl. ett välanpassat vinpaket. Efter en god natts sömn i någon av de mysiga dubbelrum serveras en stärkande frukostbuffé innan avresan.

 

För mer information eller boka klicka här. 

 

 

©Häckerberga slott
Fr. 1895 SEK/per person

Häckeberga slott

 

Häckeberga Slott ligger underbart vackert på en av Häckebergasjöns sju holmar utanför Genarp. Mitt i ett av Skånes vackraste naturreservat har du möjlighet att njuta av vacker natur och ett rikt djurliv samtidigt som du avnjuter en god och trevlig måltid i restaurangen.

 

Häckebergapaket

Vad kan vara mer romantiskt än sova över på ett slott? Boka Häckebergas övernattningspaket där både eftermiddagsfika och 4 rätters middag ingår. Bor gör du i ett trevligt dubbelrum på slottet eller i annexet och på morgonen serveras frukostbuffé. 

 

För mer information eller boka klicka här.

© Hotel Concordia
Fr. 1995 SEK/per rum

Hotel Concordia

 

Välkommen till 4-stjärniga Hotel Concordia där ni bor bekvämt, modernt och centralt i ett totalrenoverat 130-årigt kulturhus uppfört i Lunds gamla stadskärna med unika anor ända från 1000-talet. 

Romantikpaket
Ge din partner en härlig överraskning och boka in Hotel Concordias romantikpaket. Checka in i en rymlig svit där ni möts av röda rosor, fruktkorg med konfekt och äkta champagne (Moët Chandon)! Man har även tillgång till hotellets relaxavdelning. På morgonen finns det en stor och varierande frukostbuffé uppdukad som även kan serveras på rummet för den som önskar.  

 

För mer information eller boka klicka här. 

©Grand hotel
Fr. 1195 SEK/per person

Grand hotel Lund 

 

Grand hotel ligger i en charmig 1800-talsbyggnad i sandsten, 2 minuters promenad från Lunds centralstation. Rummen är inredda i Art Nouveau- stil men är alla rum är unika, med skiftande form och inredning.

 

Grandiosapaketet

Unna er en vistelse hos oss på Grand Hotel. Checka in i ett av de unikt inredda rum, slå dig sedan ned i Bistro Gambrinus och njut av en god kopp kaffe med tryffel till. När kvällen kommer njuter ni av en 3 rätters meny i matsalen. Dagen efter serveras det Grand Hotels grandiosa frukostbuffé. Under vistelsen har du även fri tillgång till bastu och relaxavdelningen.

 

För mer information eller boka klicka här.