©Anna Envall Lundberg
©Lunds Domkyrka

Drop in-vigsel 2016

 

Hann ni aldrig med att gifta er eller är tanken på ett stort bröllop bara för mycket? Nu kan ni säga ”ja” till varandra, spontant och enkelt, i Domkyrkan den 30 april mellan klockan 12.30 och 17.00.

 

 

Här hittar du all information om hur vigseln går till och även tips på trevliga restauranger och hotell som kan göra dagen extra romantisk!

Så går det till...

Allt som behövs är en hindersprövning, giltiga legitimationer och ring/ringar. Tänk på att göra hindersprövningen hos Skatteverket i god tid, den gäller i fyra månader. Resten ordnas på plats i kyrkan. En av er bör vara medlem i Svenska kyrkan ‑ är ni inte det, kontakta Lunds Domkyrka.

Innan vigseln håller prästen ett kort vigselsamtal med er, då finns också chans att välja texter och solosång. Vigseln sker sedan enligt Svenska kyrkans ordning, läs mer om hur det går till här. Om ni sedan tidigare har gift er borgerligt är det också möjligt att få äktenskapet välsignat.

Bröllopsgäster är välkomna till kyrkan, men det går precis lika bra att komma själva eller med bara den närmaste familjen. Vigselförrättare, musiker, solist samt vittnen finns på plats. Självklart är vigseln kostnadsfri och öppen för både sär- och samkönade par.

Domkyrkan har tidigare arrangerat drop in-dop, men i år är det första gången som drop in-vigsel erbjuds.

Har ni frågor vänligen kontakta:
Josefin G Johansson, präst, josefin.g.andersson@svenskakyrkan.se, 046-35 87 47
Emilie Ekelund, kommunikatör, emilie.ekelund@svenskakyrkan.se, 046-358738

 

Romantiska Hotellerbjudande

Skäm bort den du älskar med en romantisk vistelse på slott eller spa. För den som hellre föredrar storstan kan ni istället boka våra romantiska hotelpaket med till exempel mousserande vin och röda rosor på rummet.