Barnaktiviteter i Lund

På denna sida har vi samlat massor av aktiviteter för barn och barnfamiljer i Lund. Det finns aktiviteter och upplevelser för alla åldrar och flera är även gratis! Platser man definitivt inte får missa är Kulturen och deras lekutställning med Pettson och Findus, Stadsparkens klättertorn, Högevalls vattenrutschbana Magic Eye och inte minst Vattenhallens planetarium. 

 

För den som vill boka en natt i Lund så finns det många bra boendealternativ att välja på. Klicka här för att se boendealternativ. 

 

För full lista över alla barnaktiviteter i Lund klicka här.  

Kom och lek på Kulturen

Hur levde man egentligen för i tiden? Detta och mycket mer får man reda på hos Kulturen. Du kan även prova på dragkamp, gå på styltor eller leka med sköldar och svärd i museiparken. 

 

Även Emil från Lönneberga har flyttat in på Kulturen. Emil bjuder in alla barn med spring i benen att uppleva Katthultsgården på egen hand. Man kan gå in i snickarboden, klättra över spången till Visthusboden eller bara läsa en saga vid bäcken Attilanten.

Läs mer om kulturen här. 

 

Kulturens Östarp

På Östarp kan man uppleva en lantbruksmiljö från 1800-talets mitt, med byggnader, djur och trädgård i ett gammalt kulturlandskap. Här finns den fyrlängade korsvirkesgården Gamlegård som är öppen för besökare under sommarsäsongen.

 

När Gamlegård är öppen är barnen är välkomna att pyssla på innergården, prova pig- och drängkläder och leka med tidstypiska leksaker. Glöm inte att hälsa på alla djur! På Kulturens Östarp finns det bland annat ankor,gäss, höns, kaniner, getter, hästar, kor och grisar!

Läs mer om Kulturens Östarp här.

Vattenhallen Sciene Center

Är du nyfiken på vetenskap är Vattenhallen Sciene Center platsen för dig. Prova att bygga, laborera och experimentera med experiment och byggsatser. Delta i en workshop, se en utställning eller en intressant show och utmana dig själv eller dina vänner på darrtest eller DigiWall.

I Planetariet kan du göra en svindlande resa ut i vårt universum och lära känna en värld full av stjärnor, planeter,galaxer och kometer.
Läs mer om Vattenhallen här. 

Lekplatsen i Stadsparken

Lekplatsen består bland annat av futuristiskt småkulligt gummilandskap med bland annat klätterbana, studsmatta och rutschbana. Det stora klätternätet syns på långt håll, här finns gungor och en spännande avenbokslabyrint.

För de lite äldre finns även beachhandboll planer, parkour park och en så kallad Boulder. Bouldern är ett 4 x 13 x 5,5 meter högt stort klätterblock.

Läs mer om stadsparken här.

Högevall- Lunds häftigaste äventyr

Välkommen till Högevall – Skånes modernaste och största äventyrsbad. Här finns allt för dig som gillar spänning och utmaningar. Få skönt pirr i magen i de två vattenrutschbanorna eller i vildforsen. Det finns även vågbassäng och klättervägg där man kan utmana sig själv och andra. För de minsta lockar plask och lek i djungelbadet. 

 

Avsluta dagen i den stora varmpoolen där temperaturen ligger på 37 grader. 

 

Läs mer om Högevall här. 

Fr. Högevall äventyrsbad

© Högevall