Fika i Lund © Emma Isaksson

Öppet även på söndagar

Det finns mycket att göra i Lund även på söndagarna. Möt våren på Botaniska trädgården och ta en titt in i växthuset som har öppet mellan 11-15 alla dagar eller vandra ner till stadsparkscafeét för en kopp kaffe eller en bit att äta. Stadsparkscafeét har öppet mellan 11-17 på söndagen och erbjuder brunch mellan 11-16.

För fler brunchställen klicka här

Domkyrkan håller också öppet mellan 9.30-18 och uret spelar kl 13 och 15 på söndagen. Patisseriet som är ett franskinpirerat konditori som ligger ca 50 meter ifrån domkyrkan får man inte heller missa. Konditoriet har öppet mellan 11-16 på söndagen och erbjuder allt ifrån härliga bakelser till fantastiska smörgåsar och sallader.  

 

För barnen

  • ​Välkommen till Vattenhallen Science Center som är en rolig och lärorik mötesplats för alla åldrar. Prova att bygga, laborera och experimentera med experiment och byggsatser. Delta i en workshop, se en utställning eller en intressant show och utmana dig själv eller dina vänner på darrtest eller DigiWall. I Planetariet kan du göra en svindlande resa ut i vårt universum. Vattenhallen Sciene center har öppet 12-17 på söndagar. 

Mer information om Vattenhallen Science Center hittar du här

  • På Högevall hittar du även Lunds äventyrsbad med vattenrutschbanor, vildfors, klättervägg, utebassäng och djungelbad. Badets äventyrsdel har öppet 9-18 på söndagar.  

Mer information om Högevall hittar du här