Medeltida Lund

Upplev gamla Lund på nytt!

Med hjälp av appen Medieval Lund kan du upptäcka medeltidens Lund. Besök 20 platser som hade betydelse för Lunds medeltida historia genom mer än 35 illustrationer, kartor och bilder. Rekonstruktioner i form av illustrationer finns för varje besöksmål.  

Skapare av appen Medieval Lund är elever som går på Katedralskolan i Lund. Projektet ingår i flera av skolans kurser som till exempel strategisk kommunikation. 150 elever på Katedralskolan ingår i ett skolprojekt för att skapa appen. Eleverna har fått hjälp av externa företag med programmeringen och formgivningen, men annars fixar de allt själva. De gör research, skriver faktatexter och översätter appens innehåll till danska, engelska, tyska, franska och spanska.

Appen finns på sex olika språk: svenska, danska, tyska, franska, spanska, engelska och man kan få alla informativa texter upplästa på dessa språk. Appen är kostnadsfri att ladda ned och finns både för Apple och Android.    

Ladda ned genom Google Play här

Ladda ned genom App Store här.

Så är du intresserad av det medeltida Lund, eller bara vill veta mer om de gator du går på dagligen? Då är Medieval Lund appen för dig!