Medeltida Lund

Upplev gamla Lund på nytt!

 

Med hjälp av appen Medieval Lund kan du upptäcka medeltidens Lund. Besök 20 platser som hade betydelse för Lunds medeltida historia genom mer än 35 illustrationer, kartor och bilder. Rekonstruktioner i form av illustrationer finns för varje besöksmål. 

 

2015 blev appen nominerad till "Svenska Publishing-priset".     

 

Så är du intresserad av det medeltida Lund, eller bara vill veta mer om de gator du går på dagligen? Då är Medieval Lund appen för dig!                                              

Ett fönster mot stadens medeltida historia

Skapare av appen Medieval Lund är elever som går på Katedralskolan i Lund. Projektet ingår i flera av skolans kurser som  till exempel strategisk kommunikation. 

– Vi har så många pluggkurser och man blir trött på att sitta instängd. Då är det kul att göra något kreativt och praktiskt, säger Emma Olin som är arton år och går tredje året på samhällsvetenskapliga programmet med inriktning beteendevetenskap på Katedralskolan.

Emma Olin är en av 150 elever på Katedralskolan som ingår i ett skolprojekt för att skapa appen. Eleverna har fått hjälp av externa företag med programmeringen och formgivningen, men annars fixar de allt själva. De gör research, skriver faktatexter och översätter appens innehåll till danska, engelska, tyska, franska och spanska.

Appen finns på sex olika språk: svenska, danska, tyska, franska, spanska, engelska och man kan få alla informativa texter upplästa på dessa språk. Appen är kostnadsfri att ladda ned och finns både för Apple och Android. 

Ladda ned genom Google Play här

Ladda ned genom App Store här.

 

Tips på besöksmål i Lund