Lunds turistbyrå, tourist center in Lund, turistinformation i Lund

Lund Tourist Center

Välkommen till oss på Lund Tourist Center på Botulfsgatan 1A (Stortorget) i centrala Lund. Vi är ett auktoriserat turistcenter och medlemmar i Visita. Här ser vi till att du får personlig service med det mesta som rör din vistelse i Lund.

Vi hjälper dig gärna med information om sevärdheter, evenemang och aktiviteter och vi har både information om det lokala utbudet samt det regionala och nationella turistutbudet. Behöver du hjälp med att boka boende i Lund eller Skåne hjälper vi naturligtvis även gärna till med detta också. På turistbyrån kan du även söka information själv via vårt Wifi som är gratis.

I vår presentbutik hittar du många fina souvenirer, allt från vykort och litteratur till modern svensk design. Tillsammans med den svenska designern Maria Dahlgren har vi även tagit fram ett spännande eget urval av souvenirer med motiv från Lund.

Turistbyrån delar även lokal med Biljettbyrån i Lund som säljer biljetter till både kultur- och sportevenemang i hela Sverige samt även en del i Danmark. Här hittar du kontaktuppgifter till Biljettbyrån.

Hitta hit

Besöksadress: Botulfsgatan 1A, se karta här

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)46- 359 50 40
E-post: visit@lund.se
Postadress: Lunds Turistbyrå, Box 41, 221 00 Lund

Här finner du kontaktuppgifter till personalen på Lund Tourist Center.

Öppettider 2017

Ordinarie öppettider

September - Maj
Måndag-fredag                 11.00-18.00 (17.00-18.00: självservice)
Lördag                              11.00-15.00

Juni - September
Måndag-fredag                 10.00-18.00
Lördag                             11.00-15.00
Söndag                            11.00-15.00    

För avvikande öppettider se här. 

Lund Tourist Center i sociala medier

Följ oss gärna på Facebook och Instagram
 

Vi vill gärna höra din åsikt om oss

Berätta vad du upplever är bra eller mindre bra, skriv till oss här.

 

Destinationsutveckling  

Lund Tourist Center arbetar med att marknadsföra och utveckla Lund som besöksdestination tillsammans med besöksnäringen, andra kommuner och den regionala turismorganisationen. Lund Tourist Center ska även vara en aktiv part i arbetet att stärka Lunds attraktivitet som besöksdestination. Har du en i idé eller tankar omkring något som du vill utveckla kontakta oss gärna.

Lund Tourist Center, Näringslivsavdelningen, Lund Convention Bureau, Lund International Citizien Hub och Future by Lund utgör tillsammans avdelningen Näringsliv och Turism i Lunds kommun. Avdelningen arbetar gemensamt för tillväxt genom samverkan mellan utbildning, forskning, näringsliv, turism, kommun och region.