Lunds turistbyrå, tourist center in Lund, turistinformation i Lund

Lunds Turistbyrå

Välkommen till oss på Lunds Turistbyrå på Botulfsgatan 1A (Stortorget) i centrala Lund. Vi är ett auktoriserat turistcenter och medlemmar i Visita. Här ser vi till att du får personlig service med det mesta som rör din vistelse i Lund.

Vi hjälper dig gärna med information om sevärdheter, evenemang och aktiviteter och vi har både information om det lokala utbudet samt det regionala och nationella turistutbudet. Behöver du hjälp med att boka boende i Lund eller Skåne hjälper vi naturligtvis även gärna till med detta också. På turistbyrån kan du även söka information själv via våra kunddatorer eller genom att utnyttja vårt Wifi som är gratis.

I vår presentbutik hittar du många fina souvenirer, allt från vykort och litteratur till modern svensk design. Tillsammans med den svenska designern Maria Dahlgren har vi även tagit fram ett spännande eget urval av souvenirer med motiv från Lund.

Turistbyrån delar även lokal med Biljettbyrån i Lund som säljer biljetter till både kultur- och sportevenemang i hela Sverige samt även en del i Danmark. Här hittar du kontaktuppgifter till Biljettbyrån.

Hitta hit

Besöksadress: Botulfsgatan 1A, se karta här

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)46- 35 50 40
E-post: turistbyran@lund.se
Postadress: Lunds Turistbyrå, Box 41, 221 00 Lund

Här finner du kontaktuppgifter till personalen på Lunds Turistbyrå.

Öppettider

Ordinarie öppettider

September - Maj
Måndag-fredag                 10.00-18.00
Lördag                             10.00-14.00

Juni - Augusti
Måndag-fredag                 10.00-18.00
Lördag                             11.00-15.00
Söndag                            11.00-15.00    

För avvikande öppettider se här. 

Lunds Turistbyrå i sociala medier

Följ oss gärna på Facebook och Instagram
 

Vi vill gärna höra din åsikt om oss

Berätta vad du upplever är bra eller mindre bra, skriv till oss här.

 

Destinationsutveckling  

Lunds Turistbyrå arbetar med att marknadsföra och utveckla Lund som besöksdestination tillsammans med besöksnäringen, andra kommuner och den regionala turismorganisationen. Lunds Turistbyrå ska även vara en aktiv part i arbetet att stärka Lunds attraktivitet som besöksdestination. Har du en i idé eller tankar omkring något som du vill utveckla kontakta oss gärna.

Lunds Turistbyrå, Näringslivsavdelningen, Lund Convention Bureau, Lund International Citizien Hub och Future by Lund utgör tillsammans avdelningen Näringsliv och Turism i Lunds kommun. Avdelningen arbetar gemensamt för tillväxt genom samverkan mellan utbildning, forskning, näringsliv, turism, kommun och region.