Pressinformation

Här på våra press- och branschsidor hittar ni inspirationstexter om Lund, bilder och filmer över Lund, besöksstatistik och information om våra nätverksträffar och våra marknadsaktiviteter.Vill ni göra ett reportage om Lund så hjälper vi er gärna med bilder och tips på besöksmål. När det gäller internationella pressbesök så samarbetar vi med Tourism in Skåne och Visit Sweden.

Kontaktperson: Jenny Larsson, turistbyråansvarig, jenny.larsson@lund.se, (+46) 46 – 35 59 64.

Pressmeddelande/artiklar

 

 

Living by the sea, travelling the world 

 

20 februari 2016 -Nederländskt blogginlägg om Lund 

 

Läs bloggen här

 

 

Artikel i Holländska tidningen Kvant vande Aarde

 

Hösten 2015 - Tidning på Holländska om bland annat Lund 

 

Läs artiklen här!

 

Kulinariska Lund 

 

28 oktober - Artikel på Tyska om Lund

 

Läs artikeln här! 

 

 

Lunds vinnare i excellent service 2015

 

Den 27 oktober  presenterades vinnaren, som fått flest pins i sommarens tävling i excellent service. Vinnaren blev Michaela Nohlborg som vann stort med 17 mottagna pins under sommaren. Michaela arbetar som Guest Service Representative på hotell StayAt Lund.

Även de verksamheter som fått 10 pins eller fler uppmärksammades idag och tilldelades diplom. Även här stod StayAt Lund som vinnare med hela 58 stycken pins mottagna. Nathalie Jabrell Operations Manager på StayAt var på plats och tog emot diplom.

 

Läs pressmeddelandet här!

 

Lundakock bäst i Sverige på sushi! 

 

Sushikocken Magnus Wallin från Rå Epok i Lund vann den svenska deltävlingen i Global Sushi Challenge. Nu får han representera Sverige i världsfinalen i Tokyo den 25 november. 

 

Läs artiklen här! 

 

Trivago- Lund är Nordens bästa hotellstad

 

När trivago rankar Nordens 20 bästa hotellstäder, med 82 miljoner hotellrecensioner som bas, hamnar Lund på första plats. Sverige dominerar även de resterande platserna i trivagos rankinglista. 

 

Se pressmeddelande här!

 

Rhubarbells- 5 Things I’ve Learned About Lund, Sweden in 5 Days

 

4 augusti 2015 - Artikel om Lund i Rhubarbells
 

Läs hela artiklen här! 

 

The Washington post- Lund, Sweden: Viking roots, off the beaten track

 

13 augusti 2015 - Artikel om Lund i The Washington Post

Läs hela artiklen här! 

 

Turister uppmärksammar bra service i Lund!

 

Bra service är bästa sättet att göra en stad attraktiv. Därför uppmuntrar nu Lunds turistbyrå för andra året i rad alla i Lund att visa var den goda servicen finns. Det kan lika gärna handla om trevlig butiks- och hotellpersonal, servitörer och guider som den hjälpsamma Lundabon som stannat till för att visa vägen.

Med start i dag kommer runt 1500 pins att delas ut bland turister och besökare i Lund. De har i sin tur möjlighet att ge sin pin vidare till en person eller verksamhet i Lund de tycker gett extra god service.

 

Läs hela pressmeddelandet här!