Professorsgatan

Bil

Det går smidigt att ta sig till Lund via de större vägarna E22:an, Riksväg 16 och Länsväg 108. Vid alla infartsvägar finns skyltar som visar vägen till centrum. Den norra och södra ringvägen gör det också enkelt att ta sig från nord till syd och väster till öster.

Väl i Lund kommer man märka att staden är en av de äldsta i Sverige genom det medeltida gatunät som fortfarande finns kvar.  Det mesta i Lund är inom gångavstånd och att promenera är absolut det bästa sätt att uppleva Lunds charmiga stadskärna. 

Kommer du till Lund med bil finner du parkering med hjälp av de stora parkeringsskyltar som finns uppsatta runt om i staden. I Lund är de flesta stora centrala parkeringsanläggningarna, Lunds Kommuns Fastighetsbolags samtliga besöksparkeringar samt hela Ideonområdet anslutna till Parkster, som är en tjänst för att betala parkeringsavgifter med mobilen. Med en app som Parkster erbjuder har du en P-automat i fickan - den vet var du är och vilken taxa som gäller. För bilister som inte äger en smartphone kan man checka in/ut på sin parkering via en SMS-tjänst.