Cykel @ Leif Johansson,Xrayfoto

Lundahoj

Lundahoj är ett lånecykelsystem med 17 olika cykelstationer runt om hela Lund. För att kunna använda cyklarna måste man köpa ett säsongskort eller ett 3-dagarskort. Därefter är den första halvtimmen vid varje cykeltur alltid gratis oavsett antal turer per dygn. Vill du fortsätta cykla efter 30 minuter så måste du returnera cykeln vid ett av de 17 olika cykelstationerna men du kan direkt hämta ut en ny cykel vid samma station. Om cykeln lånas mer än 30 minuter kostar det 10 kr för första halvtimmen, 20 kr andra och 40 kronor per halvtimme resterande tid.  

Säsongskort: 
Säsongskortet kostar 75 kr och gäller ett år från inköpsdatum. Med ett säsongskort kan du hyra cykel så ofta du önskar under hela säsongen. Säsongskortet kan du koppla ihop med Skånetrafikens Jojo-kort. På lundahoj.se kan du beställa och betala säsongskortet. 

3-dagarskort:
För dig som vill prova på att cykla eller bara är i Lund på besök finns det möjlighet att köpa ett 3-dagarskort. Kortet kostar 25 kr och köps direkt vid cykelstationerna med konto eller kreditkort. Ett reservationsbelopp på 140 kr bokas på ditt konto- eller kreditkort för eventuella kostnader om du överstiger de 30 minuter som är gratis. Tänk även på att kontrollera att ditt kort är öppet för utländska köp över internet. 

Ett tips är att ladda ner gratisappen: Allbikesnow. I appen finns karta över alla stationer samt realtidsinformation gällande antal cyklar och lediga platser per station. Där syns även öppna och stängda stationer. Du kan även hitta karta och mer inforation på www.lundahoj.se