Kulturen©Viveca Ohlsson

Kultur och Konst i Lund

Lund är en av Sveriges äldsta städer och grundades av den danske kungen Sven Tveskägg omkring år 990. Bland kullerstenar och korsvirkeshus, möts även historia med framtid och tradition med innovation. Det är nära till allt här i Lund, vilket gör staden perfekt att upptäcka till fots. 

 

Följ med på en tur bland konsten i Lund! Är man konst intresserad finns det många platser i Lund som är ett måste att besöka när det gäller samtida verk, skisser, foto eller offentlig konst. Förutom de större konstarenorna finns här också många gallerier och konstnärsföreningar, alla med sina inriktningar. 

 

Se alla utställningar i Lund här. 

 

Till listning med alla sevärdheter i Lund. 

Hotellerbjudande

Här hittar du tips på sköna sommarpaket i Lund. Välj mellan att bo centralt i hjärtat av Lund eller njut av den vackra naturen på landsbygden. Välkommen till Lund!  

Kulturen© Viveca Ohlsson

Hotellerbjudande - Historiens Vingslag

 

Välkommen till Lund och upplev historiens vingslag bland kullerstenar och korsvirkeshus. Efter en heldag på friluftsmuseet Kulturen är du välkommen att checka in på något av Lunds alla mysiga hotell.

 

 

I upplevelsen ingår inträde till friluftsmuseet Kulturen där du får ta del av livet i staden och på landet från medeltiden fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. På Kulturen finns det alltid något för alla att göra både för de stora och små. Övernatta sedan på valfritt hotell. Lund erbjuder allt från rymliga lägenheter med självhushåll till lyxiga sviter. 

 

Läs mer och boka upplevelsepaketet Historiens vingslag i Lund här.