Leif Johansson, Xrayfoto

Shopping i Lund


Den medeltida stadskärnan i Lund inbjuder till trivsam shopping i många små specialbutiker blandat med de stora kedjorna. Miljön präglas av mysiga gågator, vackra gränder och torg. Lilla Fiskaregatan, Stora Södergatan, Bytaregatan och Skomakaregatan är några exempel på trevliga och centrala shoppingstråk. Sedan 2007 är Lund en Fairtrade City, vilket innebär att det runt om i stan säljs olika rättvist handlade varor. Allt från smycken och kläder till rosor, kaffe och choklad.

Vid Mårtenstorget ligger Saluhallen som varit samlingspunkt för stans matintresserade i mer än hundra år. Här kan du bland annat köpa med dig delikatesser av olika slag. Ätbara souvenirer hittar du också på Klostergatan – matgatan som erbjuder allt från smarriga bakverk till ljuvliga ostar.
 

Kulturen© Viveca Ohlsson

Hotellerbjudande - Historiens Vingslag

 

Välkommen till Lund och upplev historiens vingslag bland kullerstenar och korsvirkeshus. Efter en heldag på friluftsmuseet Kulturen är du välkommen att checka in på något av Lunds alla mysiga hotell.

 

 

I upplevelsen ingår inträde till friluftsmuseet Kulturen där du får ta del av livet i staden och på landet från medeltiden fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. På Kulturen finns det alltid något för alla att göra både för de stora och små. Övernatta sedan på valfritt hotell. Lund erbjuder allt från rymliga lägenheter med självhushåll till lyxiga sviter. 

 

Läs mer och boka upplevelsepaketet Historiens vingslag i Lund här.