Barnaktiviteter i Lund

På denna sida har vi samlat massor av aktiviteter för barn och barnfamiljer i Lund. Där finns aktiviteter och upplevelser för alla åldrar och flera är även gratis! Platser man definitivt inte får missa är Kulturen och deras Muminutställning, Stadsparkens klättertorn, Högevalls vattenrutschbana Magic Eye och inte minst Vattenhallens planetarium. 

 

Det erbjuds även många bra boende paket med inträde till Kulturen. För den som också bara vill boka en natt i Lund så finns det många bra boende alternativ att välja på. 

 

Boka boende här! 

 

Njut av sommaren ute i park och natur

Att få springa fritt och leka ute hör barndomen till. Friluftsmuseumet Kulturen är ett barnanpassat museum med utställningar, lekplatser och familjeprogram. Vid medeltidshuset kan du även prova på dragkamp, gå på styltor eller leka med sköldar och svärd i museiparken. 

I stadsparken i Lund finns det plats för både avkoppling och lek. Förutom lekplats, skateboardpark, klätterblock, beachplaner och parkourbana finns ytor för boule och brännboll. 

 

Inomhusaktiviteter

Även under regniga dagar har Lund många aktiviter att erbjuda. Utmana till exempel dina kompisar på vem som tar sig snabbast ner för vattenruschbanan Black Hole på Högevallsbadet. Vattenruschbanan är 90 meter lång och har en fallhöjd på 10,3 meter. Med både ljus- och ljudeffekter och en poängtävling är denna attraktion en av badets häftigaste upplevelser.

För den som hellre vill göra spännande experiment är Vattenhallen Science Center ett måste. Ta reda på hur vattenkraft fungerar eller följ med på en resa ut i rymden! 

Kulturen© Viveca Ohlsson

Hotellerbjudande - Historiens Vingslag

 

Välkommen till Lund och upplev historiens vingslag bland kullerstenar och korsvirkeshus. Efter en heldag på friluftsmuseet Kulturen är du välkommen att checka in på något av Lunds alla mysiga hotell.

 

 

I upplevelsen ingår inträde till friluftsmuseet Kulturen där du får ta del av livet i staden och på landet från medeltiden fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. På Kulturen finns det alltid något för alla att göra både för de stora och små. Övernatta sedan på valfritt hotell. Lund erbjuder allt från rymliga lägenheter med självhushåll till lyxiga sviter. 

 

Läs mer och boka upplevelsepaketet Historiens vingslag i Lund här.